Tilskud til energiforbedringer

I Danmark yder staten tilskud til energiforbedringer i form af skatterabatter. Dette gøres for at tilskynde virksomheder og boligejere til at foretage energieffektiviseringer, hvilket kan bidrage til at reducere det samlede energiforbrug og spare penge. Størrelsen af tilskuddet afhænger af typen og størrelsen af forbedringen. For eksempel kan en virksomhed, der installerer nye energieffektive vinduer, få et tilskud på op til 50 % af omkostningerne til forbedringerne. Husejere kan også få tilskud til energiforbedringer, selv om beløbet typisk er mindre.

 

Energitilskud til vinduer

I et forsøg på at reducere energiforbruget tilbyder den danske regering tilskud til boligejere, der udskifter deres vinduer med energieffektive modeller. Tilskudsprogrammet, som startede i 2009, er blevet anerkendt for at bidrage til at reducere Danmarks CO2-fodaftryk og reducere energiregningerne for husstande i hele landet. For at være berettiget til tilskuddet skal boligejerne udskifte mindst 5 vinduer i deres hjem med energieffektive modeller. De nye vinduer skal også opfylde visse standarder for isolering og lufttæthed. Som følge af programmet er de danske hjem nu bedre isoleret mod de kolde nordiske vintre, og beboerne oplever betydelige besparelser på deres varmeregninger.

Energitilskud til varmepumper

Varmepumper er en type vedvarende energiteknologi, der kan anvendes til både rumopvarmning og varmtvandsproduktion. I Danmark er varmepumper berettiget til en række energitilskud, herunder et skattefradrag for installationsomkostninger og et tilskud til elforbruget. Som følge af disse tilskud er varmepumper blevet stadig mere populære i Danmark, og der er i øjeblikket over 100.000 enheder i brug. Selv om varmepumper fortsat er relativt dyre at installere, er de en fremragende langsigtet investering, der kan reducere dine energiomkostninger betydeligt. 

Energitilskud til isolering

Som et land med lange, kolde vintre har Danmark et stort behov for energi. For at hjælpe med at imødekomme dette behov tilbyder den danske regering tilskud til boligejere, der ønsker at isolere deres hjem. Disse tilskud er tilgængelige for både nybyggeri og eftermontering, og de kan dække op til 50 % af udgifterne til isolering.

 

Hvad kan du ellers søge energitilskud til:

  1. Opgraderinger af varme- og kølesystemer
  2. Udskiftning af enkeltrudevinduer med energieffektive vinduer
  3. Indkøb af et nyt energieffektiv klimaanlæg
  4. Installation af solpaneler eller andre vedvarende energikilder
  5. Indførelse af et energistyringssystem
  6. Skift til energieffektiv belysning i hele hjemmet

 

Energistyrelsen giver tilskud til vinduer og varmepumper

følge Energistyrelsen tilbyder Danmark en bred vifte af tilskud og støtte til energieffektivitet og forbedringer af vedvarende energi. De giver selv en oversigt over de forskellige programmer og støttemuligheder på deres hjemmeside.

Et program, der kan være af interesse for dem, der ønsker at forbedre energieffektiviteten i deres hjem, er den grønne investeringsordning (GIS). GIS yder støtte til en bred vifte af energieffektivitetsforanstaltninger og foranstaltninger vedrørende vedvarende energi, herunder isolering, solpaneler og varmepumper. Ordningen giver tilskud på op til 75 % af udgifterne til støtteberettigede foranstaltninger med et maksimalt tilskud på 30 000 DKK

Et andet program, der kan være der anvendes til at støtte forbedringer af energieffektiviteten er klima- og energibesparelsesprogrammet (CESP). CESP giver lavt forrentede lån på op til 200 000 DKK til energieffektivitetsforanstaltninger og foranstaltninger vedrørende vedvarende energi. Det maksimale lånebeløb, der kan ansøges om, afhænger af den type foranstaltning, der installeres.

For de seneste oplysninger om tilskud og støtte til energieffektivitet og vedvarende energi i Danmark kan du finde på Energistyrelsens websted.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram